SÅDAN REDIGERER JEG MINE BILLEDER

SÅDAN SLÅR DU INSTAGRAM ALGORITMEN

Instagram algoritme

Jeg ved ikke med jer, men jeg er ved at være godt og grundigt træt af Instagram algoritmen. Derfor har jeg forsøgt at snuse lidt på Google efter gode måder til at slå Instagram algoritmen. Jeg fandt nogle ret gode råd, som jeg gerne vil dele med jer.

Hvad er IG algoritmen? 

For noget tid tilbage blev algoritmen på Instagram ændret, hvilket gør det svært for mindre profiler på IG at få mange til at se sine posts. Før i tiden var algoritmen kronologisk, hvilket betyder, at de nyeste indlæg blev vist i toppen af dit feed. I den “nye” algoritme bliver posts fra populære profiler vist som det første i dit feed, og du ser derfor langt fra alle posts fra profiler, som du følger.

Lige nu afhænger algoritmen af følgende:

Hvornår du poster på IG

Hvor mange likes og kommentarer du får (i den første time)

Hvor meget brugerne har interageret med dine IG posts før i tiden

Læs også: Sådan redigerer jeg mine billeder

IG algoritmen

4 gode råd til at slå algoritmen

Hvis du – ligesom jeg – er godt træt af IG algoritmen, så fortsæt endelig med at læse. Jeg vil nemlig dele 4 gode råd til at slå algoritmen, som meget gerne skulle virke, hvis du følger rådene ret præcist.

1. Lav Call To Action 

Du kan vælge at lave Call To Action, hvor du forsøger at få dine følgere til at interagere på dine posts. Det kan du fx gøre ved at bede dine følgere om at “tag dine venner” eller “kommenter dine yndlings …”. På den måde kan du sørge for, at dine følgere interagerer på dine posts, og dermed vil dine posts blive vist på dine følgeres feeds fremadrettet.

2. Fokusér på kvaliteten af dit indhold

Med den nye algoritme er det vigtigt, du at fokuserer på kvaliteten af dit indhold fremfor at have fokus på at poste ofte. Du skal tilpasse dit indhold til din målgruppe, så du får så mange likes og kommentarer på dine posts som muligt. Det vil forbedre din rangering på dine følgeres IG feed. Du kan blandt andet sørge for at din IG ser professionel ud ved at lave et tema på din profil, hvor du redigerer og poster billeder med udgangspunkt i dit tema.

3. Brug hashtags

Du kan blandt andet opnå højere reach på dine posts, hvis du anvender relevante hashtags. Det er dog vigtigt, at du bruger en mindre mængde af hashtags, som relaterer sig specifikt til dit post. På den måde kan du sikre dig, at dit post når ud til folk, som søger på netop disse hashtags, og du kan derfor opnå en højere reach. Det nytter dog ikke noget, hvis du bruger irrelevante hashtags, da det ikke vil skabe nogen form for interaktion.

4. Promovér dit post

Brug andre platforme såsom Facebook eller IG stories til at promovere dit nye post. Det handler om at få den største mængde likes og kommentarer inden for den første time, efter at du har udgivet dit post. Det kan derfor være en god idé at generere trafik til dit post fra andre platforme, hvis du ikke bliver vist på dine følgeres feed pga. algoritmen.

IG algoritmen

Jeg håber, at I kunne bruge indlægget. Jeg skal i hvert fald selv til at implementere rådene på min egen IG. Nogle af dem benytter jeg allerede, men algoritmen har stadig ændret mit reach på mine posts. Jeg har også nogle andre råd, som virker for mig – så sig endelig til, hvis I vil have et indlæg mere om det!

Har I nogle gode råd til at slå IG algoritmen? Så smid endelig en kommentar, så vi kan hjælpe hinanden!

I kan følge mig på Instagram HER


Læs også: Blogger guide

Følg min blog HER og Facebook HER

23 Kommentarer

 • Rikke

  Jeg med 350 følgere har opgivet Instagram til at vise mit jeg frem 😀 Og så er jeg VIRKELIG træt af at se billeder fra mellem jul og nytår lige pt.. Håber de går tilbage til det gamle, men mon dog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Christensen

   Jeg forstår godt, at du får lyst til at give op. Men der er altid en måde at “snyde” eller udnytte algoritmen på. Det kræver strategi og arbejde, men jeg kommer til at lave endnu et indlæg omkring det. Jeg har selv fundet nogle vildt effektive måder at opnå synlighed på, som har givet mig 150-200 likes på mine billeder og et hav af kommentarer og interaktion – for ikke at glemme 100+ nye følgere på få dage. Men mere om det i et andet indlæg. Men prøv ikke at miste modet (y)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Ser frem til indlægget 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så gode tips! Jeg prøver virkelig også at tage kampen op med det – men det er godt nok lidt tungt nogle gange synes jeg 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Christensen

   Det er jeg helt enig i. Det er blevet til, at man nærmest virkelig skal kæmpe for at blive synlig – i stedet for at man bare kan koncentrere sig om at udgive noget, som man godt kan lide.. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig gode råd – dem vil jeg selv prøve, da jeg er virkelig træt af den nye algoritme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Christensen

   Dejligt at høre! Jeg har også fundet et andet godt råd, som kommer i et nye blogindlæg snart – det hjælper i hvert fald 100 % sikkert! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gode tips! Tak❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er rigtig gode råd! Og jeg giver dig ret, det er smadder irriterende 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for de gode råd. Det er blevet svært at få eksponering på div socialemedier idag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg står selv i samme (irriterende) situation – men jeg vil prøve nogle af dine råd 🙂 Jeg er begyndt at bruge Story lidt mere, som mange faktisk ser. Så her viser jeg også nogle gange, når jeg har lagt et nyt billede op 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Christensen

   Det er også en rigtig god måde – med story altså!
   Og ja – algoritmen er hamrende irriterende! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt indlæg!♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er nogle fine og brugbare råd. Jeg er virkelig også træt af den algoritme, også når jeg kører mit eget feed igennem, så er det mega irriterende at man ikke får post i kronologisk rækkefølge, især når det er nogle man gerne vil følge

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Christensen

   Ja nemlig. Man følger jo netop profiler, fordi man gerne vil se deres content <3
   Dejligt at du kan bruge rådene <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig godt indlæg søde! Jeg er selv ret træt over denne nye algoritme, det er virkelig øv at de har lavet det. Men tak for rådene! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Christensen

   Helt enig! Det er så ærgerligt! <3 Håber at indlægget kan bruges!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig godt indlæg og brugbar viden til sin instagram, som jeg vil tænke mere over 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅDAN REDIGERER JEG MINE BILLEDER