MINE 5 YNDLINGS SERIER

UDFORDRINGER VED AT BLOGGE

udfordringer ved at blogge

Reklamelink: Find blusen fra ASOS HER

Hvis du er landet på dette indlæg for at læse om min føljeton omhandlende blogging, vil jeg lige infomere dig om, at der faktisk er skrevet to andre indlæg indtil videre. Det seneste indlæg handler om, hvordan du kan starte en blog, så du er mere end velkommen til at læse dette indlæg også! Som jeg har lovet, skal det her indlæg handle om, hvilke udfordringer du kan møde, når du starter en blog – men også de udfordringer, du kan møde, når du er godt igang med at blogge.

Som jeg også har været meget kort inde på i mine andre indlæg, så kan der for nogle være en del udfordringer, når man vil starte en blog. Da jeg for mange år siden startede en blog, mødte jeg også selv en del udfordringer. Dengang var det nemlig ikke “normalt” at blogge, og det var ikke så udbredt, som det er nu. Jeg følte derfor, at jeg ville skille mig meget ud ved at blogge, og det havde jeg ikke nødvendigvis lyst til på det tidspunkt. Derudover har jeg altid bekymret mig en del over, hvad andre egentligt tænker om mig og det jeg laver. Det stoppede mig faktisk fra at gå all-in med at blogge indtil august måned i år. Jeg har blogget siden første år på gymnasiet – dvs. i godt 5 år, og dengang reklamerede jeg overhovedet ikke med min blog – jeg skrev kun for mig selv. Det viser bare, hvordan andres meninger og syn på én kan skabe så store og egentligt unødvendige udfordringer. Det er derforat jeg har valgt at lave denne føljeton, hvor jeg kan guide dig gennem hele processen. Jeg vil nemlig gerne have at blogging skal blive til noget, som alle skal føle sig trygge ved, og noget som alle skal have mulighed for at gøre. Det er derfor vigtigt for mig at sige, at du skal lade være med at tænke på, hvad alle andre tænker om dig. Det kan simpelthen ende med at være en stopklods for dig resten af livet, og det er bare med at komme af med de tanker. Det er fuldstændigt ligegyldigt, hvad andre tænker om dig – så længe du laver noget, som du selv nyder!

Derudover kan man også møde en del udfordringer, når man allerede er godt igang med at blogge. Det kan blandt andet være en udfordring – i hvert fald for mig – at holde sig til få emner. Jeg har så mange ting, jeg gerne vil skrive om og dele med jer, hvilket gør det svært at holde mig til ét emne. Man skal hele tiden tage stilling til om eventuelle samarbejdsmuligheder egentligt vil gavne ens blog, og om de vil være relevante for ens læsere. Det kan jeg til tider godt have svært ved at vurdere, da jeg ikke har blogget i så lang tid på det her niveu. Det er derfor stadig en kæmpe udfordring for mig, men det er samtidig også noget, som jeg arbejder på at blive bedre til. Jeg vil jo gerne lave indhold, som både I og jeg kan lide og er tilfredse med.

Derudover er der efterhånden også vildt mange blogs i dag, og det gør det helt vanvittigt svært at skille sig ud. Som blogger har man jo et ønske om at skille sig ud fra andre blogs, og når man skriver om de mest udbredte emner som mode, skønhed og livsstil, så er det bare vildt svært. For mig at se behøver der dog ikke at være så meget konkurrence mellem os bloggere – det er bedre at arbejde sammen i stedet for at konkurrere. Vi har tydeligvis fælles interesser, så lad os samles om det i stedet for! Det kan derfor være en udfordring, hvis man ser andre bloggere som konkurrenter, og det synes jeg at man skal passe meget på med. Når man kigger på mange bloggere i Danmark, så synes jeg egentligt heller ikke, at konkurrence er et stort problem. Det ser ud til, at bloggere netop samles om deres fælles interesser og nyder hinandens selskab i stedet.

Husk at selvom jeg guider jer til, hvordan man ideelt set opnår succes med sin blog, så lærer jeg stadig selv. Jeg fejler stadig selv, og det er en del af at blogge. Og selvom der kan være en del udfordringer både før, under og efter, man har startet en blog, så opfordrer jeg jer til at komme igang alligevel. Se bort fra udfordringerne, for de fylder faktisk ikke så meget, når man laver noget, man kan lide!

2 Kommentarer

 • Årh, det kunne have været mig, der havde skrevet det der! Jeg har også blogget i snart fem år – dog på forskellige blogs – og jeg skjulte nærmest at jeg havde en blog. Var lidt flov over det på en måde? Nu er det noget helt andet, hvor man næsten gør alt hvad man kan for at fremstå unik og anderledes end alle de tusindvis af andre blogs. Og det er så sandt – man er ikke nødvendigvis en konkurrent til en anden blogger. Jeg ser det nærmere som en hjælp til ens egen blog. Man kan altid bruge inspiration og hjælp til sin blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Christensen

   Ja, det er så rigtigt! Konkurrence skal bare væk – vi skal løfte hinanden og hjælpe hinanden i stedet for! Og jeg tror virkelig kun at problemet er der for de bloggere, som ser andre bloggere som konkurrenter. Det er da meget skønnere at støtte sig til hinanden og inspirere og hjælpe hinanden i stedet. Dejligt at jeg ikke er den eneste, der har det sådan! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINE 5 YNDLINGS SERIER