MOTIVATION OG ÆNDRING PÅ BLOGGEN

EN SNAK OM STUDIEVALG

studievalg

Strik: Minimum Taske: Decadent

Mange af jer skal nok til at søge en plads på en videregående uddannelse, og jeg tænkte derfor, at det var passende at skrive dette indlæg om studievalg. Er du én af dem? Så er du og jeg i samme båd. Jeg står nemlig også overfor et studievalg, og det er faktisk ret så nervepirrende. Jeg skal nemlig til at vælge et nyt studie. Nu siger jeg “nyt” studie, men det betyder altså ikke, at jeg dropper ud af mit nuværende studie. Det betyder, at jeg skal søge ind på en kandidatuddannelse, fordi at jeg jo er færdig med min bacheloruddannelse til sommer. Jeg står dog i et ret stort dilemma, og det kan jeg forestille mig, at mange af jer også gør. Der er nemlig et hav af uddannelser at vælge mellem, og de mange muligheder ender altså ofte med at skabe stor forvirring. I hvert fald hos mig.

Som mange af jer nok ved, så læser jeg BA i International Virksomhedskommunikation på Aalborg Universitet. Det er en vanvittig bred uddannelse. Faktisk kan du med en sådan uddannelse besætte en del forskellige stillinger inden for HR og marketing. Personligt har jeg valgt at specialisere mig inden for den eksterne kommunikation – nemlig marketing. Her kommer vi så til mit dilemma. Selve bacheloruddannelsen har egentligt været OK, men den har altså ikke været suveræn. Der har været en del “spild-fag”, som har gjort nogle af semestrene ret kedelige og intetsigende ift. min fremtidige karriere, og det er helt klart et kæmpe minus i mine øjne. Jeg har egentligt selv formået at rette op på det ved at skrive nogle skide gode projekter (hvis jeg selv skal sige det) om forskellige aspekter af digital marketing. Det har gjort mig en del klogere, og det har lært mig SÅ meget om området, som jeg ikke ville have lært, hvis ikke jeg havde udnyttet mine studieprojekter til at specialisere mig.

Udover at skrive nogle gode studieprojekter inden for digital marketing, så har jeg jo også taget skridtet videre med min blog. Det har helt klart givet mig meget ift. at kommunikere på nettet, at bruge sociale medier i en virksomhedsorienteret situation, hvilket vi ikke ville blive undervist i på studiet. Det handler altså om at uddanne sig selv ved siden af studiet, hvis du vil skille dig ud fra dine medstuderende. På den måde har jeg altså skabt en god profil for mig selv, men jeg står samtidig i den situation, at jeg skal vælge en kandidatuddannelse inden 1. marts. Og mange af jer står formentligt overfor samme valg – uanset hvilket uddannelsesniveau, vi snakker om. Og hvordan finder man så ud af, hvad man skal vælge?

Svaret er, at det er skide svært for at sige det på godt dansk. Det er svært, og en sådan beslutning kræver, at du tænker på din fremtid og dine interesser. Det er vigtigt, at finde en studie, som giver dig adgang til et eller flere jobs, som du kan se dig selv i. Tænk også på, hvilken uddannelsesform du kan lide. Vil du gerne fortsætte med klasseundervisning, som man ofte har i gymnasiet, eller kan du godt lide tanken om en del selvstudie? Ved sidstenævnte vil jeg anbefale universitet. Da jeg skulle vælge bachelor, var jeg i syv sind. Jeg endte med at være mest interesseret i universitetsuddannelser, da jeg godt kunne lide tanken om store forlæsninger og muligheden for selvstudie.

Når alt kommer til alt, så handler dit studievalg om din mavefornemmelse. Hvis det føles forkert, så er det nok det forkerte studievalg, du har gjort dig. Sæt dig derfor ind i selve uddannelsens indhold, fag og fremtidsmuligheder, inden du søger. Lige nu er jeg ret sikker på, at jeg skal læse kandidat i International Virksomhedskommunikation på Aalborg Universitet – altså kandidaten til min bacheloruddannelse. Er der nogle af jer, der skal til at vælge uddannelse? Og hvis I skal til at læse kandidat, hvad har I så bachelor i?


Læs også: Sneak Peek of My Home

Følg min blog HER og min Facebookside HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOTIVATION OG ÆNDRING PÅ BLOGGEN