EVENT HOS BUTIK BLOSSOM

SÅDAN STARTER DU EN BLOG

sådan starter du en blog

Som mange af jer nok ved, så har jeg startet en føljeton omhandlende absolut alt inden for bloggerverden. Formålet med denne føljeton er at motivere netop dig til at starte en blog, hvis du går med en lille blogger gemt i maven. I mit første indlæg i min føljeton skrev jeg lidt om mig selv, og om hvorfor jeg selv blogger. Dette indlæg bliver derfor andet indlæg, og det skal handle om, hvordan du kan starte en blog – platform, blogemner, engagement og domæne. Start en blog, hvis du går med tanken og lysten. Det er det fedeste univers, og du kan skabe det helt selv. Så læs gerne med i dette indlæg, hvis du interesserer dig for blogging, eller hvis du selv går med en drøm om at starte en blog. Det er vigtigt for mig at nævne, at disse indlæg udelukkende er baseret på mine egne erfaringer og råd, og der er altså ikke én opskrift på, hvordan man starter en blog. Start en blog ved at følge mine tips og tricks nedenfor.

Platform

Til at starte med er det vigtigt at undersøge nogle forskellige blog-platforme. Der findes efterhånden usædvanlig mange platforme, men de fleste adskiller sig væsentligt fra hinanden. Jeg har to forskellige platforme, som jeg vil anbefale til jer. Den ene er Bloggers Delight, hvor jeg selv blogger. Jeg er selv ansat som premium blogger på deres undernetværk, som hedder LookLab. På Bloggers Delight har du dog også mulighed for at blogge gratis som basis blogger, hvor du får gratis adgang til en begrænset del af platformen. Som basisblogger får du ikke adgang til blogstatistikker eller udvidet design- og opsætningsmuligheder mm. Derudover kan du også vælge at blogge som plus blogger. Det er igen noget, som alle kan gøre. Det koster ca. 50 kroner om måneden at være plus blogger hos BD, men du får dog også adgang til flere designmuligheder og masser af blogstatistikker. Hvis du ønsker at få succes med din blog, vil jeg klart anbefale at betale de 50 kroner om måneden for et plus-abonnement, da du også bliver vist på selve BD’s hjemmeside derigennem.

Derudover findes der også en udmærket platform som Nouw, men denne adskiller sig en del fra Bloggers Delight. Nouw er nemlig udelukkende en platform, hvorimod Bloggers Delight faktisk er et netværk. Dette betyder blandt andet, at du hos Bloggers Delight kommer til at indgå i et netværk, når du opretter en blog på platformen, hvorimod du ved Nouw udelukkende får selve platformen til at blogge på. Jeg mener dog også at Nouw har nogle rigtig fine muligheder for at opsætte en blog, som du kan designe til at være præcis, som vil have den. Som nyopstartet blogger vil jeg helt klar anbefale at vælge Bloggers Delight, medmindre du ønsker at være mere selvstændig.

Emner

Det kan egentligt diskuteres, hvorvidt du bør tænke på emner, før du tænker på platformen. For at starte en blog skal du nemlig have udtænkt nogle emner, som du gerne vil blogge om. Hvis du har læst om at starte en blog før, så har du måske hørt at “du skal have noget at fortælle eller have noget på hjertet, før du bør starte en blog”, og det er altså ikke nødvendigvis heeelt rigtigt. Jeg blogger selv om mode, skønhed og livsstil, og det handler i min verden mere om at kunne inspirere andre end at have noget “vigtigt” at fortælle. Det er selvfølgelig vigtigt, at du har et formål med at starte en blog såsom at inspirere, at informere, at sende et bestemt budskab eller noget helt andet. Bestem dig derfor for, hvad du kunne tænke dig at skrive om. Nogle gange kan det være en god idé at vælge ét hovedfokus, men alle blogs er forskellige, og der er helt sikkert plads til alle. Det vigtigste er, at du gør det på din måde.

start en blog

Domæne

Dernæst skal du udtænke et domæne. Et domæne er simpelthen bare det, din hjemmeside skal hedde. Som blogger kalder man det ofte sit navn eller navnet på sin blog. Hvis ikke du køber et domæne, så vil du ofte have et domæne, som ender med platformens navn. Fx vil din blog hos BD hedde linechristensen.bloggersdelight.dk. Det er selvfølgelig også helt fint, men hvis du vil fremstå mere professionel, så vil jeg anbefale dig at købe et domæne. Der findes forskellige guides til at købe/oprette dit eget domæne – jeg vil anbefale, at du køber dit domæne enten på Gratis DNS eller UnoEuro. Jeg har selv brugt begge til forskellige domæner.

Engagement 

Sidst man ikke mindst vil jeg bare minde dig om, at engagement betyder ALT, når det handler om at blogge. Det kommer selvfølgelig helt an på, om du vil starte en blog for at hygge dig lidt med at skrive en gang imellem, eller om du vil starte en blog for at opnå succes med den. Start en blog med profesionelle og ambitiøse mål, hvis det er dét du drømmer om. Eller start en blog med målet om kun at blogge, når du har brug for at dele dine tanker. Hvis du vil klare dig godt i bloggerverden, er du nødt til at skrive indlæg ret ofte, og det vil kræve en del tid og arbejde. Men det er det hele værd! Hvis du godt kan lide at skrive, tage billeder, redigere eller noget helt andet, der har med blogging at gøre, så kan jeg kun anbefale dig at komme igang. Det giver simpelthen de fedeste muligheder, og det er så lækkert at arbejde på noget, som man virkelig interesserer sig for.

Næste indlæg

Næste indlæg kommer til at handle om, hvordan man kan overkomme de udfordringer, man kan møde i forbindelse med at starte en blog, samt de udfordringer man også ofte møder, når man er godt igang med at blogge. Så hold godt øje på bloggen eller på min Instagram, hvis du gerne vil læse med, når dette indlæg udkommer.

Hvad synes I om denne føljeton indtil videre? Start en blog på din egen måde – så længe du har lysten, skal det nok blive godt!

2 Kommentarer

 • Super fint indlæg. Har selv blogget i to mdrs tid nu, så glæder mig til næste indlæg som nok vil være mere relevant for lige mig. Fantastisk at du gider at dele dine erfaringer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Christensen

   Hej Katja 🙂

   Tusind tak for din søde besked. Jeg er glad for at du kan lide det, og jeg er kun glad for at kunne dele ud af mine erfaringer!
   Du må endelig sige til, hvis der er nogle bestemte ting, du godt kunne tænke dig at læse om 🙂

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EVENT HOS BUTIK BLOSSOM